Preparata dupa reteta traditionala italiana, Tiramisu se deosebeşte de alte deserturi prin acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este şi minunatul gust al brânzei mascarpone şi aroma pişcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reuşesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu însă el a primit numele şi semnificaţia pe care o are şi în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă!. Acest fapt s-a datorat proprietăţilor excitante pe care se pare că le posedă acest desert.
Ingrediente prajitura
- 400 grame piscoturi
- 4 oua
- 500 grame mascarpone
- 4 linguri zahar
- 1/2 l cafea naturala
- 1 lingura cacao
Mod de preparare reteta
Se separa ouale, albusul se bate spuma tare. Galbenusul se freaca cu zaharul, apoi se adauga treptat la albusul.
Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.
Intr-o tava se va aseza un rand piscoturi. Acestea le vom insiropa cu cafeaua in prealabil pregatita. Peste ele se va pune un strat de crema. Apoi din nou piscoturi, cafea si crema, si tot asa pana se epuizeaza ingredientele sau se ajunge la grosimea dorita.
Cand totul este gata se pudreaza pe deasupra cu cacao.
Se pune la frigider 1/2 h si se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu