Cert este că, în prezent, este un dulce care astăzi este gătit în toată lumea.
Ingrediente pentru prăjitură
- 150 g margarină
- o lingură pesmet (pâine uscată)
- 11 felii foarte subtiri de pâine albă
- 1 ceaşcă de lapte
- 1/3 ceaşcă migdale tocate
- 1/3 ceaşcă coacăze
- 1/3 ceaşcă stafide
- 2 linguri malai (faină din porumb)
- 2 lingurite esenţă de vanilie
- 1 ceaşcă zahăr foarte fin
- 4 ouă, separate
Mod de preparare
- Ungeţi un vas cu ulei, după care presăraţi pesmetul.
- Separaţi coaja de la paine de miez. Miezul îl tăiaţi miezul în cuburi şi puneţi-l într-un bol mare.
- Puneţi laptele la fiert într-o cratiţă. Când a ajuns la punctul de fierbere, presăraţi bucăţile de pâine, acoperiţi, şi lăsaţi aşa timp de 30 de minute. Apoi bateţi pâinea înmuiată cu o lingură de lemn şi adăugaţi migdalele, fructele şi mălaiul.
- Bateţi margarina, esenţa de vanilie şi zahărul într-un vas mic, cu mixerul, până când devine uşoară şi pufoasă, după care bateţi gălbenuşurile. Presăraţi mixtura de margarină în mixtura de pâine.
- Bateţi albuşurile oualelor într-un vas, după care încorporaţi în mixtura de pâine, în două serii.
- Turnaţi mixtura în vasul pregătit la pasul 1, acoperiţi cu o folie unsă cu ulei şi securizati cu o aţă sau un capac.
- Puneţi vasul într-o cratiţă mai mare cu apă cocotită, astfel încât să ajungă până la jumatatea vasului cu mixtura (bain marie). Lăsaţi să fiarbă în bain marie pentru 2 ore, completând cu apă cand mai e nevoie.
Budinca diplomat se serveşte caldă, cu smântână sau cremă custard.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu