duminică, 5 august 2012

Îngheţata Nesselrode

Înghetata Nesselrode, una dintre cele mai celebre reţete de îngheţată, poarta numele unui conte rus, diplomat al secolului al XIX-lea. Îngheţata Nesselrode a fost realizată pentru diplomat de bucatarul său Mouy şi constă din crema îmbogăţită cu smântână, piure de castane şi fructe confiate.




Ingrediente pentru îngheţata Nesselrode:

  • 2 cupe de lapte
  • o cupă smântână pentru frişca
  • 4 galbenusuri de ou
  • jumătate de cupă zahăr
  • 2 cupe mix Nesselrode
Pentru mixul Nesselrode:
  • 1 cupă şi jumătate fructe confiate, mixte
  • 12 castane în sirop, marunţite (aproximativ jumătate de cupă)
  • o pătrime cupă de rom sau coniac

Modul de preparare:
Combină laptele si smântâna într-o cratiţă si încălzeşte-le pâna aproape de punctul de fierbere.
Pune gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi bate-le până zaharul se dizolvă complet, iar gălbenuşurile devin de un galben palid.
Adaugă peste galbenuşuri aproximativ jumătate de cupă din mixtura fierbinte si bate-le rapid. Adauga restul mixturii fierbinţi, agitând rapid. Încălzeşte uşor mixtura, amestecând cu o lingură de lemn. Încălzeşte mixtura până când este aproape de punctul de fierbere. Dacă aveţi un termometru, temperatura ideala la care trebuie sa ajungă mixtura este de 80 de grade. Prin această fierbere, crema va scăpa de gustul gălbenusului.
Toarnă mixtura într-un castron rece. Asta va preveni fierberea în continuare a mixturii.
Lasă mixtura să se răcească. Adaugă mixul Nesselrode (combină ingredientele într-un bol, şi lăsă o oră, sau mai mult, înainte să-l foloseşti pentru ca aromele să aibe timp să se îmbine) si amestecă până se omogenizează.
Toarnă mixtura în caserole şi pune la congelator.

Aceaste ingrediente sunt pentru 6 porţii.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu