Sursa: gastronomie.ele.ro
Sfaturi pentru prajituri
Este nevoie de multa maiestrie si de multa atentie ca prajitura pe care o visezi sa si iasa asa cum iti doresti. Hai sa vedem cateva sfaturi practice pentru prepararea unei prajituri:
Cel mai important element pentru reusita unei prajituri este citirea cu atentie a retetei si respectarea cat mai exacta a cantitatilor ingredientelor. Daca la retetele de mancare mai este posibil ca reteta sa iti reuseasca, in cazul prajiturilor acest lucru nu prea mai este valabil.
Este necesar ca lingurile folosite pentru prepararea unei prajituri sa fie cat mai uscate, altfel cantitatile din ingredient vor varia considerabil.
Daca doresti ca aceste prajituri sa tina in timp, pana la cateva zile, este indicat sa le alegi pe cele cu fructe. Unele prajituri cu fructe, pastrate invelite in folie de celofan si puse la congelator pot fi mancate si peste o saptamana, fara probleme.
Dat fiind ca blatul unei prajituri este elementul cel mai problematic si ouale sunt baza compozitiei acestora, este indicat ca ouale folosite in prepararea prajiturii sa fie cat mai proaspete cu putinta.
Este indicat ca ingredientele cheie, cum ar fi ouale si untul, sa fie la temperatura camerei cand se incepe prepararea unei prajituri. Asta daca nu este altfel specificat in reteta.
Atunci cand amesteci oul cu zahar, fie ca este de vorba de albusuri sau galbenusuri, turnarea zaharului peste ou se va face treptat, omogenizand in permanenta.
La prepararea unei prajituri in forma, daca aceasta are in compozitie fructe, se va avea grija ca aceasta sa nu se rupa, lasand-o sa se raceasca in forma proprie.
La omogenizarea zaharului cu untul opreste-te din amestecat doar cand granulele de zahar sunt complet topite in compozitie, altfel apare efectul de "taiere".
Sursa: gastronomie.ele.ro
Sursa: gastronomie.ele.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)