Retetele americane de briose sunt facute in general din aceeasi coca, insa umpluta cu diverse sortimente de creme: creme de ciocolata, chips-uri de ciocolata, afine, dovlecel, scortisoara, etc.
Ingrediente
- 2 cupe faina
- 1/2 cupa zahar fin
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 cupa lapte integral
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou mare (sau 2 oua medii)
- 100 g unt
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Combinati faina, praful de copt si sarea.
- Incalziti untul intr-un vas termorezistent la cuptorul cu microunde pana se topeste, aproximativ 1 minut. Puneti-l deoparte sa ajunga la temperatura camerei, dar nu-l lasati sa se solidifice din nou.
- Bateti oualele intr-un vas separat dupa care adaugati zaharul, laptele si vanilia.
- Ungeti bine cu unt si faina o tava pentru briose.
- Adaugati putin din untul topit in mixtura valinie-oua-lapte, dupa care incorporati-l. Repetati procesul de 3 sau 4 ori, adaugand de fiecare data putin mai mult unt topit, pana cand tot untul este incorporat.IMPORTANT: nu adaugti untul fierbinte! Caldura untului ar praji oul, iar asta nu este de dorit.
- Adaugati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati nu mai mult de 10 secunde.
- Aluatul ar trebui sa aibe cocoloase vizibile, si este posibil sa vedeti pachele de faina uscata. Este OK. Este foarte important sa nu amestecati foarte mult aluatul, intrucat briosele rezultate vor fi prea tari.
- Turnati aluatul usor in tava si puneti imediat la gatit.
- Gatiti pentru circa 20 de minute. Testati daca este gata cu o scobitoare: daca scobitoarea iese curata, muffins-urile sunt gata!
Optional, inainte de a pune tava la cuptor, puteti adauga peste aluatul din formele de briose diverse alte ingrediente, precum crema de ciocolata, chips-uri de ciocolata, afine, scortisoara, alune, nuca sau orice considerati ca ar face prajitura pe placul dumneavoastra.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu